Volledig scherm
Mart de Jong moet met GVVV de beroerde seizoensstart een halt toeroepen. © Erik Pasman/Proshots

Mart de Jong jaagt met GVVV op eerherstel

VEENENDAAL - Het moet zaterdag blijken of GVVV de dreun van twee nederlagen in één week verwerkt heeft. Vooral de 3-0 thuisnederlaag in het bekerduel tegen TEC deed pijn in het blauwe kamp. 

Dat er vorige zaterdag in de competitiestart in de tweede divisie met 1-0 van Excelsior Maassluis werd verloren kwam ook hard aan, maar niet zo erg als het verlies tegen TEC, vertelde Mart de Jong, de verdedigende middenvelder in de ploeg van trainer Niek Oosterlee.

"Het was maandag redelijk stil in de kleedkamer", zo vertaalde De Jong de stemming deze week bij GVVV. "Daarna hebben we de draad weer opgepakt, hebben pittig getraind en ons opgeladen voor de wedstrijd tegen Jong Sparta. Er zijn wat zaken uitgepraat en iedereen is er van doordrongen dat we vandaag optimaal moeten presteren om een goed resultaat te behalen."

Eén punt

Net als zijn ploeggenoten beseft De Jong ook dat winnen van Jong Sparta geen eenvoudige klus is. Uit de vorige vier ontmoetingen peurde GVVV maar één punt. Dat was vorig seizoen thuis, toen er met 2-2 werd gelijkgespeeld. De overige drie ontmoetingen eindigden in duidelijke nederlagen: 2-5, 3-1 en 4-0.

GVVV-Jong Sparta (zaterdag, 14.30 uur, Panhuis, Veenendaal).

GVVV, geblesseerd: Wilco den Hartog (enkel).

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal