Volledig scherm
Mart de Jong vecht voor GVVV en duel uit met Sabir Achefay van Noordwijk © BSR Agency

Mart de Jong moet met GVVV punten blijven sprokkelen

VEENENDAAL - GVVV is er alles aan gelegen zaterdag tegen TEC een vervolg te geven aan de 3-0 zege van vorige week tegen ASWH. 

De Veenendaalse tweededivisionist klom door de winst van de dertiende naar de tiende plek, maar een veilig gevoel geeft die positie allerminst.

,,Eén verliespartij en we duikelen zo enkele plaatsen,” weet speler Mart de Jong. ,,De onderlinge verschillen zijn klein. Bovendien hebben we één keer meer gespeeld dan de concurrenten.”

De Jong speelde tegen ASWH centraal op het middenveld en dat ging de Edenaar goed af. Hij speelde één van zijn beste wedstrijden. ,,Op die plek voel ik me veel beter thuis dan op rechts. In het centrum kan ik mijn ei kwijt, dat zag je tegen ASWH. Ik hoop dat de trainer dat ook heeft gezien. Maar goed, het is aan hem om te bepalen waar ik speel”, vertelde De Jong donderdag na de laatste training.

Voor TEC tellen de punten ook. De Tielse Eendracht Combinatie staat veertiende en zou zich door een zege naast GVVV nestelen. De ploeg van trainer Arjan van der Laan verloor zaterdag nipt met 2-1 van HHC Hardenberg, tegen wie GVVV een week eerder nog kansloos met 4-0 klop kreeg. ,,We moeten TEC niet onderschatten”, waarschuwt De Jong.

TEC-GVVV (zaterdag18.00 uur, De Lok, Tiel). GVVV, geblesseerd: Martin van Eck (knie), Philip Ties (hak).

Amateurvoetbal