Volledig scherm
Beeld uit de wedstrijd tussen Oranje Wit en Musketiers. De groen-witten wonnen met 1-3 op Sportpark Elst. © Herman Stöver

Musketiers de sterkste in Elster derby

ELST - Op Sportpark Elst is de strijd in de Vierde klasse H tussen buren Oranje Wit en Musketiers met 1-3 in het voordeel beslist van de groen witten van Musketiers. In een bij vlagen pittig duel, dat bovendien veel bezoekers trok, nam Musketiers in de eerste helft al afstand. 

Matthijs van Manen glipte namens Musketiers continu door de defensie van Oranje Wit. Na een kwartier spelen kopte Marwan van Heugten de 0-1 binnen na een assist van Matthijs van Manen. Vlak voor rust nam Musketiers verder afstand. Vanaf de strafschopstip schoot Thomas Starrenburg in de 43e minuut raak. Een strafschop gegeven na een onnodige en opzichtige overtreding van Christiaan van de Weerd op Jeroen Padberg. 

Van Manen pakte in de tweede helft alsnog zijn doelpunt mee door in de 87e minuut de 0-3 binnen te schieten. Even daarvoor werd de aansluitingstreffer van Oranje Wit afgekeurd nadat Kees van Leeuwen in buitenspelpositie raak schoot nadat ploeggenoot Alain Philipe Moussa Siss de doelman van Musketiers al had gepasseerd. De fraaie 1-3 van Siss viel alsnog in de 93e minuut. Verder liet Musketiers het niet komen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal