De spelers van GVVV en Katwijk lopen het veld op.
Volledig scherm
De spelers van GVVV en Katwijk lopen het veld op. © BSR Agency

Na verlies tegen superieur Katwijk zakt GVVV verder weg in moeras

VEENENDAAL - Kwaliteitsverschil bepaalde de 0-3 nederlaag van GVVV tegen Katwijk. De Veenendaalse tweededivisionist werd op alle fronten afgetroefd door de bezoekers. „We hebben verdiend verloren”, luidde de terechte conclusie van trainer Niek Oosterlee.

Katwijk wist precies waar het GVVV pijn kon doen. Met afjagen en druk zetten verhinderde Katwijk dat GVVV aan voetballen toekwam. De thuisploeg werd gedwongen om meteen de lange bal te hanteren en dat resulteerde bijna steevast in balverlies.

„We hadden geluk dat Katwijk in de eerste helft vergat het overwicht in doelpunten uit te drukken, waardoor er steeds een sprankje hoop op een goed resultaat bleef. Maar na de 0-1 namen we risico’s, gingen we op jacht naar de gelijkmaker. Van de ruimte, die we daardoor weggaven, profiteerde Katwijk koelbloedig”, had Oosterlee gezien.

Nadat Berry Powel twee keer nog als reddende engel op de doellijn had gefungeerd, volleerde de voormalige prof in de 73ste minuut de bal uit een voorzet centimeters over het doel van keeper Ricardo Kieboom.

Drie minuten later was het aan de andere kant wel raak. Uit een scrimmage belandde de bal via Bennie van Noord in het doel van de thuisploeg: 0-1.

Met drie extra aanvallers (Soufiane Lagmouch, Damiano Schet en later Jeremy de Graaf) ging GVVV op zoek naar de aansluitingstreffer. Voor die overmoed kreeg het prompt de rekening gepresenteerd. In de 83ste en de 85ste minuut bepaalde invaller Marouane Afaker de eindstand op 0-3.

Omdat de concurrenten Quick Boys (1-0 tegen TEC) en Scheveningen (1-2 tegen Jong Volendam) wel wonnen, wordt de situatie voor GVVV steeds penibeler. De afstand tot de veertiende plek, die verplicht tot het spelen van nacompetitie, bedraagt slechts twee punten.

Het programma voor GVVV ziet er ook niet rooskleurig uit. De Veenendalers spelen de komende drie weken uitwedstrijden tegen achtereenvolgens IJsselmeervogels, Noordwijk en Rijnsburgse Boys.

Opstelling GVVV: Jansen; Davelaar, Den Hartog, Oostinjen, Fini; Goeman (80. De Graaf ); De Jong (64. Laghmouchi), Ties, De Leeuw; Mulder (64. Schet), Powel.

Amateurvoetbal