Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

ONA’53 mag stiekem rekenen op derde klasse

WAGENINGEN - Woensdagmiddag heeft de KNVB de gang van zaken bekend gemaakt betreffende promotie voor de amateurvoetballers. De KNVB gaat uit van het gemiddelde aantal punten. Dat betekent in De Vallei dat bijvoorbeeld Fortissimo in de vierde klasse B boven SDS’55 eindigt, hoewel dat op de werkelijke ranglijst niet zo is.

Tot en met de tweede klasse worden gaten binnen het district opgevuld; vanaf de eerste klasse wordt dat landelijk gedaan. Het is uiteraard vooral afhankelijk van het aantal zaterdagploegen dat vanuit de hoofdklasse naar de derde divisie wordt geplaatst.

Wanneer de KNVB de derde divisie naar 18 ploegen tilt, wordt het meteen een stuk interessanter voor de kansrijke regioploegen.

In Oost is duidelijk dat DFS vrijwillig afstand doet van de eerste klasse; in de tweede klasse keert Dinxperlo niet meer terug en in de derde klasse is in ieder geval De Treffers niet meer van de partij.

ONA’53

ONA’53, met slechts twee verliespunten is de beste vierdeklasser in district Oost en kan zich dus gaan opmaken voor de derde klasse.

Tweedeklasser De Merino’s kijkt echt met argusogen naar de KNVB, want op de ranglijst van gemiddelden moeten de Veenendalers Burgum, Nieuwenhoorn en De Valken’68 voor zich dulden.

Van de derdeklassers heeft FC Jeugd een gerede kans om te promoveren naar de tweede klasse. De zondagploeg staat op de ‘ranglijst’ tweede achter het Amsterdamse De Meer.

15 juni

Blauw Geel’55 is van de vier koplopers in de oostelijke derde klassen de minst geklasseerde achter OVC’85, De Esch en Hatto Heim.

VVA Achterberg zal het waarschijnlijk niet redden. De ploeg van Jan Veldhuizen liep gedurende het seizoen tegen slechts vijf verliespunten op. Het is bijna niet te geloven, maar EDO Utrecht, Zeist, De Zouaven en Always Forward deden het toch echt nóg beter.

Fortissimo staat als vierde in de rij van kanshebbers in de vierde klasse oost. Wanneer er een extra oostelijke club promoveert vanaf de derde klasse speelt de ploeg van Paul Bremer volgend seizoen ook in de derde klasse.

De KNVB komt voor 15 juni met de lijst van de clubs die doorstromen.

Amateurvoetbal