Volledig scherm
Beeld uit de wedstrijd tussen ONA'53 en Uchta. © Herman Stöver

ONA'53 verovert periodetitel

WAGENINGEN - Dankzij een 6-1 overwinning op Uchta heeft het Wageningse ONA’53 de eerste periodetitel voor zich opgeëist in de vierde klasse B. Een titel die eigenlijk al binnen was aangezien achtervolger Dodewaard een achterstand van drie punten en liefst zeventien doelpunten moest goed maken op ONA’53. 

Op het hobbelige en daardoor moeilijk bespeelbare veld, opende Tim Dierkes in de elfde minuut de score door fraai raak te koppen uit een voorzet van Remco Derks. Het duurde tot twee minuten voor rust voordat de marge werd verdubbeld. Weer was Tim Dierkes het eindstation na dit keer een assist van Melvin Beumer die even daarvoor nog zijn inzet van de doellijn gehaald zag worden. Waar menigeen al de kantine op zocht, was het een minuut later Melvin Beumer die voor de 3-0 ruststand zorgde. 

Halverwege was de wedstrijd zodoende al gespeeld op Sportprak Van Ketwich Verschuur. Het gehavende ONA’53 trad aan zonder basisspelers Eric Beem, Bas van Dulm, Bjorn van den Brink, Yannick Mannen en Peer Aldenkamp, had in het tweede bedrijf ook geen kind aan laagvlieger Uchta. Sam Jacobs en Ron Janssen, beiden langdurig langs de kant in verband met kruisbandblessures, zagen Mitchell Maassen in de 48e minuut de 4-0 maken na een assist van Dierkes. Uchta mocht na een spaarzame uitval vanaf de strafschopstip terugkomen tot 4-1, treffer Nick Romijn, waarna ook Tim Dierkes dat deed in de 80e minuut en daarmee zijn hattrick completeerde. Invaller Nino van Viegen zorgde in de 88e minuut voor de 6-1 eindstand. 

Het zaterdagteam van WAVV is in de vierde klasse B door een 1-4 overwinning bij GVC gestegen naar de derde plaats. Het team van trainer Moslin Adnane kwam via Alain Rothuis op 0-1. Nadat GVC kort voor rust langszij kwam via Ussa Buggu, was het WAVV dat in het tweede bedrijf afstand nam. Na de 1-2 van Michael van Schaik maakte Alain Rothuis zijn hattrick compleet. ,,Het wedstrijdbeeld was anders dan de uitslag doet vermoeden. Wij hadden best wel moeite met de beweeglijkheid van GVC. Wel kregen wij de meeste kansen, de overwinning is zeker niet gestolen”, zei Adnane.

De strijd om plaats acht in 4B tussen Wageningen en Lienden FC werd door de thuisploeg met 3-2 gewonnen. Na een slippertje achterin waarna de 0-1 volgde, zorgde Sonny Navest voor de gelijkmaker. Vervolgens nam de thuisploeg afstand via treffers van Brian Steensma en Arjan van de Broek. In de 85e minuut werd het nog 3-2, onder druk kwam de ploeg van Marco Rou niet. ,,Een goede wedstrijd van ons die we verdiend weten te winnen.”

Amateurvoetbal