Volledig scherm
Aanvoerder Tim Dierkes gaat het duel aan tegen Uchta. © Herman Stöver

ONA’53 wil na periodetitel ook titel in vierde klasse

WAGENINGEN ,,Eigenlijk hadden we de periodetitel al maar nu is het officieel ook een feit en gaan we daar een mooi feestje op vieren. Wel is zo dat voor ons maar één ding telt en dat is het kampioenschap. Honderd procent”, zei aanvoerder Tim Dierkes na de overwinning op Uchta, waar ONA'53 de koppositie extra glans gaf.

De overwinning bezorgde ook Michiel Mulder een blij gezicht. ,,Normaal speel ik in het tweede elftal maar nu dan mijn eerste wedstrijd in het eerste elftal”, zei de 22-jarige student Economie aan de Wageningse Universiteit. ,,Het eerste half jaar was het best even wennen omdat ik de jaren hiervoor niet heb gespeeld. Daarvoor speelde ik bij Victoria in Hilversum maar ik moet zeggen dat dit me goed bevallen is en dat het naar meer smaakt.” Voor hem was uiteraard de winst en de periodetitel het uitgangspunt, de hele wedstrijd spelen een mooie bijkomstigheid. ,,Je speelt altijd om te winnen en wanneer je dan toch een feestje kan vieren, dan beter op een goede manier winnen.” 

De bloemen bleven achterwege op het veld maar dat vond Tim Dierkes ook prima. ,,De titel, daar is het ons om te doen. Laat ze dan maar met de bloemen komen”, zei hij op het moment dat er geroepen werd dat concurrent Dodewaard gelijk had gespeeld bij Echteld. ,,Kijk, dat maakt het nog mooier.”

Amateurvoetbal