Volledig scherm
GVVV hield tegen ASWH voor het eerst in een thuiswedstrijd de ‘nul’. © BSR Agency

Oosterlee en GVVV rekenen af met kritieken

VEENENDAAL - Met de woorden ‘Zo, het is november en we hebben de eerste thuiswedstrijd gewonnen’, begon trainer Niek Oosterlee aan zijn napraatje van de wedstrijd tussen GVVV en ASWH (3-0). 

Oosterlee wilde daarmee nog een keer onderstrepen dat hij het verhaal dat GVVV niet in november kan winnen complete onzin vindt.

Een broodjeaapverhaal noemde hij het al eerder. Want vorig seizoen won GVVV twee van de drie gespeelde wedstrijden in november.Na de gênante vertoning (4-0 nederlaag) van een week eerder tegen HHC Hardenberg won GVVV zaterdag voor de eerste keer thuis in het huidige voetbaljaar. 

Het deed Oosterlee zichtbaar goed. GVVV had de drie punten hard nodig, de onderste regionen kwamen immers angstig dichtbij. En zijn ploeg moet nog steeds naar beneden kijken, ook al deed Oosterlee een poging naar boven te kijken met de bewering dat het verschil met de vijfde plek maar vier punten bedraagt.

Bovenin heeft zich een drietal ploegen losgeweekt en volgen tien ploegen, die elkaar vier, vijf punten ontlopen. Winst of verlies betekent meteen een flinke stijging of daling op de ranglijst. Zaterdag deed GVVV, na de 2-1 bekerwinst tegen Helmond Sport, ook in de competitie aan klantenbinding.  

,,Het werd een beetje de ren-je-rot-show. We liepen maar heen en weer te hollen, zonder precies te weten wat we deden. We hadden met een beetje meer overleg bij rust met 2-0 moeten voorstaan. Gelukkig viel de tweede goal snel in de tweede helft’’, blikte Oosterlee terug.

GVVV (tiende) neemt het in de maand november op tegen TEC (veertiende), Spakenburg (dertiende) en Jong FC Volendam (laatste).

Amateurvoetbal