Volledig scherm
Beeld uit de wedstrijd tussen Quick Boys en GVVV. Niek Oosterlee (op achtergrond) ziet hoe Tom Oostinjen het in gaat. © BSR Agency

Oosterlee (GVVV) loopt leeg na wanvertoning: ‘We hebben hier van onszelf verloren’

KATWIJK - Niek Oosterlee, de trainer van GVVV, is doorgaans een vriendelijk mens, die na afloop op rustige toon zijn analyse van de wedstrijd vertelt. Zaterdag kwam de stoom uit zijn oren, zo boos was Oosterlee over het spel dat zijn ploeg tegen Quick Boys (2-0 verlies) had laten zien.

,,Het was weer typisch GVVV. De ene keer is het alles, de andere keer helemaal niets. Tegen Quick Boys was het een dag, waarop het weer helemaal niets was.

Als het goed is, benoem ik dat graag. Prijs ik mijn spelers bij wijze van spreken de hemel in. Maar wat ik vandaag tegen Quick Boys zag, was niet zomaar slecht, nee dit was abominabel slecht”, foeterde Oosterlee.

‘Blijkbaar heb ik tegen dovemansoren gesproken’

Hij had vooraf alle gevaarlijke facetten van Quick Boys benoemd, ze uitgebreid op beeldscherm getoond. ,,Ik had ze gewaarschuwd voor de vrije trappen van Tommy Bekooij en er voor gewaarschuwd overtredingen net buiten de zestien te vermijden. Er ook op gewezen dat ze moesten oppassen voor de snelle omschakeling van Quick Boys. Blijkbaar heb ik tegen dovemansoren gesproken, want precies daaruit kregen we de doelpunten om de oren.”

Verder had de coach zich blauw geërgerd aan het feit dat GVVV niets had gedaan met de harde wind, die in de lengte over het veld stond. ,,Dat deed Quick Boys wel. Bij elke hoekschop was het paniek voor ons doel, omdat de bal door de wind het doel leek in te waaien.

Na rust kwamen onze corners niet eens voor het doel terecht. En met het zwakke optreden van de keeper van Quick Boys deden we ook niets. Die jongen (Paul van der Helm, EH) had zijn dag niet, dat zag iedereen. Maar we schoten na rust niet één keer op doel. Onvoorstelbaar dat we daar geen voordeel uit haalden”, fulmineerde Oosterlee.

‘Op onze tellen passen’

,Na de 2-0 waren we niet in staat het Quick Boys lastig te maken. Ook in de tweede helft niet. Het had ook zomaar 3-0 kunnen worden als Quick Boys de overtalsituaties beter had uitgespeeld. We hebben hier van onszelf verloren. We hadden ruim afstand kunnen nemen van Quick Boys op de ranglijst, maar door het verlies en de waanzinnige degradatieregeling van de KNVB moeten we nog behoorlijk op onze tellen gaan passen”, waarschuwde Oosterlee.

Amateurvoetbal