Niek Oosterlee op archiefbeeld.
Volledig scherm
Niek Oosterlee op archiefbeeld. © BSR Agency

Oosterlee (GVVV) vraagt hulp van tante Beppy

VEENENDAAL - GVVV-trainer Niek Oosterlee is de wanhoop nabij. De Veenendalers wonnen dit seizoen in eigen huis nog niet. Tegen AFC (1-3) ging het opnieuw verkeerd. ,,Ik denk dat we het medium tante Beppy uit Leiden moeten inhuren. Ze moet er maar voor zorgen dat mijn spelers verlost worden van het thuissyndroom. En de maand november komt er ook weer aan. Die blijkt voor GVVV al jaren een rampmaand te zijn.”

,,We speelden met teveel ontzag voor AFC, gaven ze veel te veel ruimte. Dat moet je niet doen tegen een ploeg met louter rappe jongens en gevaarlijke spitsen. De boel klein maken bij balverlies en de ruimte zoeken bij balbezit. Het klinkt zo eenvoudig, maar we deden het de eerste helft niet.”

Oosterlee vergeleek zijn ploeg met het tafelvoetbalspel. ,,Het was of mijn spelers vastzaten aan stangen. Het was allemaal zo voorspelbaar, geen enkele onverwachte actie. Niet op links en ook niet op rechts. We oogden heel kwetsbaar.” GVVV krijgt zaterdag direct een herkansing, want dan speelt opnieuw thuis en is Noordwijk de tegenstander. ,,Moet het dan maar gebeuren”, zuchtte Oosterlee. 

Amateurvoetbal