Volledig scherm
Patrick Loenen (links) volgt na de zomer Gert Kruys op als trainer van DOVO. © foto ricardo smit

Patrick Loenen na de zomer nieuwe trainer DOVO

VEENENDAAL - Patrick Loenen gaat volgend seizoen aan de slag als hoofdtrainer bij DOVO.

De 45-jarige coach, nu nog werkzaam bij hoofdklasser Sportlust’46 uit Woerden, tekende dinsdagavond een contract voor één jaar bij de Veenendaalse derde divisieclub.

Loenen volgt straks Gert Kruys op, die bezig is aan zijn vierde seizoen op sportpark Panhuis. De huidige coach liet bij de start van deze voetbaljaargang al doorschemeren dat hij DOVO medio 2020 zou verlaten.

Loenen is bezig aan zijn tweede seizoen bij Sportlust’46. Hij promoveerde vorig seizoen via het kampioenschap in de eerste klasse. De Woerdenaren bezetten momenteel achter AZSV uit Aalten de tweede plaats in de hoofdklasse A.

Bestuurslid Peter van den Top (technische zaken) is blij met de aanstelling van Loenen bij DOVO. ,,We hebben met verschillende kandidaten gesproken. Loenen kwam daarin naar voren. Hij presenteer zich als een moderne trainer, een no-nonsense type.”

Van den Top bespeurt een klik met Loenen als het gaat over de spelopvatting. ,,DOVO wil zo veel mogelijk aanvallend spelen in een 4-3-3 systeem. Dat vinden we terug in zijn ideeën.’’

DOVO verkoos met Loenen een trainer buiten het profcircuit. ,,Hij weet hoe een amateurclub functioneert, inclusief de opleiding van eigen jeugd.”

Loenen was eerder trainer van Zwaluwen Utrecht, Argon uit Mijdrecht en Eemdijk.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal