Volledig scherm
Fortissimo-trainer Paul Bremer heeft de eerste prijs van het seizoen te pakken. © Herman Stover

Periodetitel voor Fortissimo, eerste zege Ede/Victoria

EDE - Fortissimo heeft beslag gelegd op de eerste periodetitel. De Edenaren speelden op eigen veld met 1-1 gelijk tegen Harfsen. Dat was voldoende voor het eerste prijsje.

Fortissimo kwam al snel op voorsprong door - uiteraard - Anass el Hassnaoui. Hij schoot al na zes minuten raak. De thuisploeg had de touwtjes in handen maar gaf die halverwege de eerste helft weer weg. Harfsen kwam na een half uur voetballen dan ook op gelijke hoogte. In de tweede helft waren er over en weer kansen, maar werd er niet meer gescoord. Aan een punt had Fortissimo genoeg om de eerste periodetitel binnen te slepen.

Ede/Victoria won voor het eerst dit seizoen. Bij RDC werd met 1-3 gewonnen, waardoor de Edese ploeg van de laatste plaats af is. Geoffrey van de Kamp was de grote man aan Edese zijde; hij maakte alle drie de doelpunten. De eerste uit een vrije trap, de tweede uit een kopbal en de derde vanaf 25 meter over de doelman heen. De thuisploeg scoorde na rust nog tegen maar de Edese voorsprong kwam niet meer in gevaar. 

De laatste plaats is daardoor weer voor Harskamp, dat met 2-0 onderuit ging bij Gorssel. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal