Volledig scherm
GVVV’er Philip Ties (rechts) probeert Jong Sparta-speler Abdallah Aberkane af te schudden © BSR Agency

Philip Ties: selectie van GVVV is niet in balans

VEENENDAAL - GVVV presteert zeer wisselvallig. De Veenendalers bivakkeren op de twaalfde plaats in de tweede divisie. Nieuwkomer Philip Ties (33) vindt de ploeg vooral in verdedigend opzicht kwetsbaar.

Ties windt  geen doekjes om als hij de vraag beantwoordt, waarom GVVV zo laag op de ranglijst staat. ,,We krijgen te vaak en te gemakkelijk doelpunten tegen.”

,,Dat komt mede omdat de balans in de selectie doorslaat richting aanvallers", volgt Ties. ,,Er zijn meer aanvallend dan verdedigend ingestelde spelers. Dat hoeft niet erg te zijn, zolang de aanvallers maar meer doelpunten maken dan het aantal tegengoals. Maar in praktijk blijkt dat een moeilijk verhaal.”

Ties zegt het niet met de bedoeling om onrust te stoken, de routinier heeft het ontzettend naar de zin bij GVVV. Maar hij is ook realist, ziet wat er om hem heen gebeurt.

,,Ik heb bij veel clubs gevoetbald. Ook bij clubs waar de druk groot was en er bij slechte resultaten onrust ontstond. Bij GVVV is dat minder. Er moet wel gepresteerd worden, maar het is er wat gemoedelijker. Dat vind ik wel prettig, hoewel ik een bloedhekel aan verliezen heb”, voegt de inwoner van Bunnik er meteen aan toe.

Hij staat zaterdag met GVVV voor de tweede keer in de huidige competitie tegenover AFC. Het duel wordt vooruit gespeeld, omdat AFC  begin 2020 haar 125-jarige jubileum speelt.

GVVV-AFC (zaterdag, 15.30 uur, sportpark Panhuis in Veenendaal).

GVVV, geblesseerd: Martin van Eck (knie), Patrick Prosper Fini (hand).

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal