Gijs van Roekel speelt spits Mike Molenaar (9) aan.
Volledig scherm
PREMIUM
Gijs van Roekel speelt spits Mike Molenaar (9) aan. © Herman Stöver

Regisseur Gijs van Roekel (16) grijpt zijn kans bij VVA

AMERONGEN - Op weg naar het kampioenschap in de vierde klasse, bleek ook DVSA geen waardige tegenstander voor koploper VVA. ,,Wij snakken naar de derde klasse. Nog tien potjes te gaan.’’

Waar bij opkomst de blauwe rook nog over het hoofdveld trok, bleef tijdens de wedstrijd het vuurwerk uit. Kevin van Offeren, Wesley van Merkestein en Mike Molenaar, stuk voor stuk spelers die niet zouden misstaan op een hoger niveau, zorgden voor een simpele 0-3 overwinning.

Ruimte voor eigen jongens

Toch biedt de vierde klasse ook kansen. Vooral voor dromende tieners uit Achterberg. Buitenspeler Wesley van Beijnum (18) zorgt al maanden voor gevaar op de flanken, terwijl doelman Wilco Verwoert (18) dit seizoen tot nu toe negen keer de nul hield.

Afgelopen week voegde ook de pas zestienjarige Gijs van Roekel zich bij dit gezelschap. De geboren en getogen Achterberger verscheen plots als spelmaker op het middenveld.

Quote

Ik ben een jongen van de club en droomde ervan ooit in het eerste te spelen

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal