Volledig scherm
'Interim-spits' Remco Speelziek scoorde twee keer namens DTS Ede. © Herman Stöver

Remco Speelziek schikt zich bij DTS Ede in elke rol

EDE - DTS Ede startte het nieuwe jaar met een fraaie zege op SVZW (2-1). De Edenaren stootten daarmee de Wierdense formatie van de troon in de eerste klasse D. Voor Remco Speelziek was er een glansrol weggelegd. De ‘interim-spits’ scoorde beide goals.

Op het eerste gezicht ziet Remco Speelziek er topfit uit. Dat is wel eens anders geweest. ,,Maar ik kan ook wel merken dat de jaren nu gaan tellen”, zei hij na de 2-1 overwinning op SVZW. ,,Ik speelde vandaag negentig minuten, maar na een uur zat ik er aardig doorheen” Maar juist in de slotfase kreeg hij de handen op elkaar door van een meter of 35 doelman Julian Bakker te verschalken met een fraaie lob.

Voor Speelziek was het de tweede treffer van de middag. De eerste viel na ruim een half uur, na een slim balletje van Jesse Buikema. De afronding was niet minder fraai. ,,Uit voetballend oogpunt was dat een mooiere goal”, opperde Speelziek. ,,De assist van Jesse was op maat. In dit geval was er nog een keeper die uitkwam. Zo’n bal van lange afstand is natuurlijk ook mooi. Maar dat is een kwestie van goed mikken. Ik had hem van eigen helft ook wel gemaakt.”

Speelziek is de spits uit nood geboren. Trainer Jeroen Spies werd in het najaar van 2019 geconfronteerd met de nodige blessures in de voorhoede. Jamal Ouassif werd node gemist. Tegen SVZW was Ouassif weer present, maar nu was Frank Hol weer afwezig. De spits was ziek. Dus wat wordt de rol van Speelziek als Hol én Ouassif fit zijn? ,,Geen idee”, lachte Speelziek. ,,Het is nog niet vaak voorgekomen dat ze allebei fit zijn. Maar in dat geval schik ik me weer in mijn nieuwe rol.”

Speelziek heeft altijd wel een neusje voor de goal gehad. Ook al heeft hij in het verleden niet vaak de rol van spits vervuld. ,,In de tijd dat Eric Speelziek hier nog trainer was, pikte ik ook regelmatig mijn goal mee”, blikte neef Remco terug. ,,Ik was jaarlijks wel goed voor zo’n tien doelpunten. Of het nu was als verdediger of middenvelder.”

Amateurvoetbal