Patrick Prosper Fini vecht voor GVVV een duel uit met Katwijker Mike van der Ban.
Volledig scherm
Patrick Prosper Fini vecht voor GVVV een duel uit met Katwijker Mike van der Ban. © BSR Agency

Rob de Boer: ‘Bij GVVV moet nu iedereen de mouwen opstropen’

VEENENDAAL - GVVV is de herstart van de competitie in de tweede divisie slecht begonnen. Zaterdag wacht het sterke IJsselmeervogels. 

Van de vier gespeelde wedstrijden na de winterstop verloren de Veenendalers er drie. De gevarenzone komt steeds dichterbij.

Voor Rob de Boer, de voorzitter van de technische commissie van GVVV, is er nog geen reden voor paniek. Hoewel zijn club met drie uitwedstrijden een loodzwaar programma voor de boeg heeft, blijft hij optimistisch.

Niet verder afglijden

,,Maar we moeten wel waakzaam zijn dat we niet verder afglijden. Zaterdag spelen we het inhaalduel tegen IJsselmeervogels. De andere clubs zijn vrij. We staan op de elfde plek en zelfs als we verliezen zullen we niet zakken. Dus hebben we niets te verliezen, alleen te winnen.”

Natuurlijk volgt hij de verrichtingen van het eerste team van GVVV op de voet en vallen de resultaten hem ook tegen. ,,Ik had vooraf niet verwacht dat we in een positie zouden komen, waarin we naar beneden moeten kijken. Trouwens niemand, die ik spreek.”

Gevarenzone

,,Iedereen dacht dat we met een sterke selectie aan de competitie begonnen. Of dat tegenvalt? Ja, natuurlijk. Maar dat is achteraf gepraat. Het is nu zaak dat iedereen de mouwen opstroopt en GVVV op veilige afstand van de gevarenzone brengt.”

IJsselmeervogels-GVVV (zaterdag, 15.30 uur, sportpark De Westmaat in Spakenburg). GVVV, geblesseerd: Martin van Eck (knie).

Amateurvoetbal