VRC’er Ruben Rentenaar komt te laat om Joop de Bruin van De Merino's  af te stoppen.
Volledig scherm
VRC’er Ruben Rentenaar komt te laat om Joop de Bruin van De Merino's af te stoppen. © Herman Stöver

Ruben Rentenaar: kreeg niet eerder zo’n pak slaag

VEENENDAAL - Met een gezicht als van een oorwurm liep verdediger Ruben Rentenaar zaterdag van het veld. Met VRC werd hij met 8-2 vernederd door De Merino’s. Drie dagen later is het nog steeds niet helemaal bezonken.

,,Ik kan me echt niet heugen dat ik ooit zo’n pak slaag heb gekregen”, vertelt Rentenaar. ,,Hoewel we drie keer hadden gewonnen, waren we wel de underdog. Maar vooraf hadden we echt het gevoel dat het zou gaan lukken. Met negen uit drie hadden we wel dat vertrouwen.”

Het begon ook nog eens geweldig, want Robin Segers scoorde voor de Veenendaalse tweedeklasser na dertig seconden. ,,We hadden met 3-0 voor moeten staan, want we kregen een paar opgelegde kansen. Jammer dat Koen (Hagelstein, BA) een paar keer goed redde.”

Het moment dat de wedstrijd kantelde, is voor Rentenaar duidelijk. ,,Toen wij de kansen niet afmaakten, ging De Merino’’ aanvallen. En wij hadden eigenlijk totaal geen plan wat we daartegen moesten doen. Vooral op Aron de Koning hadden we geen antwoord.”

De 3-2 ruststand was nog niet de nekslag. ,,Nee, nog steeds hadden we het idee dat er wat te halen viel. We kregen nog één grote kans, maar meer was het ook niet.”

Horror-slotfase

Na de 4-2 van De Koning was het klaar. De 5-2 op tien minuten voor het einde leverde nog een horror-slotfase op. ,,Het was niet zo’n slim idee om als een kip zonder kop rond te gaan rennen in de laatste tien minuten. We waren het aan het einde helemaal kwijt.”

Toch is Rentenaar verre van hopeloos: ,,Natuurlijk komt dit hard aan, maar wanneer we zaterdag van Lelystad winnen hebben we twaalf punten uit vijf wedstrijden. Dat zou toch een droomstart voor ons zijn. We hoeven er nu tegen Lelystad niet vanuit te gaan dat we dat wel even met 9-0 winnen. Er zal geen onderschatting zijn.”

Amateurvoetbal