DOVO verloor de laatste thuiswedstrijd tegen Excelsior'31 vorige maand met 2-6.
Volledig scherm
DOVO verloor de laatste thuiswedstrijd tegen Excelsior'31 vorige maand met 2-6. © Herman Stöver

Scott Calderwood: plezier moet terugkeren bij DOVO

VEENENDAAL - De eerste trainingsweek voor interim-trainer Scott Calderwood zit erop bij DOVO. ,,Ik hou er een goed gevoel aan over. Ik heb lekker met de spelers kunnen werken.”

,,Alle jongens waren gretig, de duels werden scherp uitgevochten. Soms moest ik ze een beetje temperen, maar ik vind het prima zo. Op deze wijze heb ik zoveel mogelijk geprobeerd wedstrijdsituaties na te bootsen: wanneer moet je inzakken, wanneer juist doordekken.”

De 41-jarige inwoner van Doetinchem speelde veel elf tegen elf. ,,In verschillende samenstellingen, zodat ik de spelers in korte tijd leerde kennen.”

Ook Calderwood weet dat de situatie voor DOVO alles behalve rooskleurig is. ,,Ik heb tegen de spelers gezegd dat de druk met name op mijn schouders ligt. Zij moeten proberen om het plezier in het veld terug te krijgen. De angst moet niet de overhand krijgen.”

Eigen kracht

Hij heeft beelden van tegenstander ONS Sneek bekeken en geanalyseerd. ,,Knap dat die ploeg afgelopen zaterdag de eerste overwinning behaalde tegen Barendrecht (3-2). Met alle respect, maar wij moeten uitgaan van onze eigen kracht.”

Over de opstelling wilde hij weinig loslaten. ,,Ik zet de spelers in het veld, met wie wij volgens mij het beste ons plan kunnen uitvoeren. Het is mogelijk dat er andere namen in staan, maar dat heb ik donderdag al met de spelers besproken.”

Hij beschikt over een vrijwel volledige selectie. ,,Een luxe probleem, maar dat is niet erg.”

DOVO-ONS Sneek (zaterdag, 14.30 uur, Panhuis, Veenendaal) 

DOVO afwezig: Jordy ter Borgh (ziek), Mourad Marbouh (geschorst).

Amateurvoetbal