Volledig scherm
Doelman Johan Jansen van GVVV (hier tegen HFC) speelde tegen Kozakken Boys zijn 250ste wedstrijd voor GVVV. © Proshots / Toon Dompeling

Spektakelstuk in Rijnsburg levert tiental GVVV slechts een punt op

RIJNSBURG - Het duel in de tweede divisie tussen Rijnsburgse Boys en GVVV eindigde na een ware thriller in 3-3. Hoewel GVVV bijna een uur met tien man speelde, kreeg de ploeg uit Veenendaal de beste kansen op een overwinning, maar moest in de slotminuten toch nog de gelijkmaker incasseren.

Die gelijkmaker werd notabene in de 87e minuut binnengekopt door oud-ploeggenoot Frank Tervoert, die via Katwijk bij Rijnsburgse Boys is beland.

Vier minuten eerder was GVVV opnieuw op voorsprong gekomen door invaller Sherwin Grot, die zijn eerste balcontacten bekroonde met een fraaie treffer: 2-3.

GVVV nam al na zeven minuten de leiding op het zware veld in Rijnsburg. Op aangeven van Jeremy de Graaf schoot Soufiane Laghmouchi de bal achter doelman Richard van Nieuwkoop: 0-1.

Na ruim een half uur bestrafte scheidsrechter Van den Elzen een omstreden overtreding van Mart de Jong op Joël Tillema met rood en moest GVVV met tien man verder. Vijf minuten voor rust profiteerde GVVV bij een hoekschop van slecht verdedigen van de thuisclub en kon de opgekomen Guido Janssen profiteren: 0-2.

Kort daarna viel toch de aansluitingstreffer. Nu was het Roderick Gielisse die wel raad wist met het gestuntel in de Veenendaalse defensie: 1-2.

In de tweede helft beperkte GVVV zich tot tegenhouden en loerde op kansjes uit de omschakeling. Die kwamen er ook, maar De Graaf faalde een paar keer opzichtig. Na ruim een uur kwam de door iedereen verwachte gelijkmaker op het bord. Jeroen Meefout, debutant bij Rijnsburgse Boys, schoof de bal langs doelman Johan Jansen: 2-2.

Ook invaller Grot kreeg na zijn treffer nog een open kans, maar vond doelman Van Nieuwkoop op zijn weg.

Bij GVVV onderscheidde keeper Jansen zich met verschillende fraaie reddingen. Hij speelde zijn 250 ste officiële voor GVVV.

Opstelling GVVV: Jansen; Van der Voort, Den Hartog, Janssen, Adnane; Terschegget (91. Segers), De Jong, Mulder (88. Hulsbos), De Leeuw; Laghmouch (82. Grot), De Graaf.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal