Corné Davelaar en doelman Johan Jansen proberen namens GVVV  Katwijker Guus van Weerdenburg de doorgang te versperren.
Volledig scherm
Corné Davelaar en doelman Johan Jansen proberen namens GVVV Katwijker Guus van Weerdenburg de doorgang te versperren. © BSR Agency

Stormvlag gehesen bij GVVV in zwaar weer

VEENENDAAL - GVVV verkeert in zwaar weer. De Veenendalers verloren met 0-3 van Katwijk en met een loodzwaar programma voor de boeg komt nacompetitie steeds dichterbij.

De tijd van ‘het komt allemaal wel goed’ is voorbij aan de blauwe zijde van sportpark Panhuis in Veenendaal. Het gaat helemaal niet goed met tweededivisionist GVVV. Katwijk maakte zaterdag duidelijk dat GVVV kwalitatief ver achter blijft bij de top van het Nederlandse amateurvoetbal.

Natuurlijk kende de ploeg van trainer Niek Oosterlee deze competitie een aantal oplevingen en sprokkelde GVVV zo nu en dan punten tegen hoogvliegers zoals Koninklijke HFC, AFC en zelfs in de uitwedstrijd tegen Katwijk. 

In de bekerwedstrijd tegen PSV (1-2 verlies na verlenging) steeg GVVV boven zichzelf uit. Toen konden de Blauwen zich nog verkneukelen over het slechte presteren van de Rooien aan de overkant: DOVO.

Malaise

Intussen zijn de rollen omgedraaid. DOVO is de malaise ontstegen en GVVV is in een neerwaartse spiraal beland. Dat besef begint bij iedereen in het blauwe kamp door te dringen. Bij spelers, trainers en technische commissie.

Quote

Ieder punt, die we tegen ploegen als Katwijk en volgende week tegen IJsselmeer­vo­gels halen, is een bonuspunt.

Niek Oosterlee, Trainer GVVV

Oosterlee waarschuwde al eerder dat GVVV op zijn tellen moest passen. Zijn selectie leek op papier een garantie voor minimaal een positie in de middenmoot. De praktijk wijst anders uit. Dat gaf de coach zaterdag na de kansloze nederlaag tegen Katwijk ook toe.

GVVV-trainer Niek Oosterlee ziet zijn ploeg steeds verder in gevarenzone afglijden.
Volledig scherm
GVVV-trainer Niek Oosterlee ziet zijn ploeg steeds verder in gevarenzone afglijden. © BSR Agency

,,Ieder punt, die we tegen ploegen als Katwijk en volgende week tegen IJsselmeervogels halen, is een bonuspunt. Kwalitatief komen we gewoon tekort tegen die ploegen. Wij moeten punten vergaren tegen andere teams, niet tegen de bovenste vijf.” 

,,Het probleem is dat we het niet deden tegen concurrenten Quick Boys en ASWH. Daardoor staan we nu op een elfde plek en moeten we naar beneden kijken. We hebben maar een marge van twee punten met plek veertien, die verplicht tot nacompetitie.”

Loodzwaar programma

,,Of ik me zorgen maak? Natuurlijk, we hebben een loodzwaar programma voor de boeg. Drie uitwedstrijden achter elkaar. Niet tegen de minste ploegen. Ga er maar aan staan, reageerde Oosterlee.

Ook bij Corné Davelaar, die een basisplek kreeg omdat Taoufik Adnane geblesseerd was, weet precies dat GVVV op zijn tellen moet passen. ,,Niet alleen bij mij hoor. Alle jongens beseffen dat. Tegen Katwijk hebben we wel gestreden, maar kwamen we gewoon tekort.”

,,We mochten alleen hopen op een paar kansjes. Die kwamen er ook, alleen werden die niet benut. Katwijk was in de tweede helft effectiever. Vooral omdat we alles of niets gingen spelen na de 0-1 achterstand en veel ruimte weggaven.”

Uitgekookter

Waar in eerdere wedstrijden gebrek aan motivatie en werklust ontbraken wilde Oosterlee het zaterdag niet over die boeg gooien. ,,Verwijten kan ik mijn ploeg niet maken. Katwijk speelde het spel uitgekookter. Ze zijn verder dan wij en lieten ons niet aan voetballen toekomen.”

Het gemor is in het blauwe kamp toegenomen. Het gebrek aan resultaat maakt bij iedere club krachten los. Niet dat onmiddellijk het vertrek van de trainer wordt geëist, maar er wordt onmiskenbaar zachtjes aan de poten van Oosterlee gezaagd.
Voor de drie Katwijkse doelpunten na rust zorgden Bennie van Noord en invaller Mourane Afaker (2x).GVVV: Jansen; Davelaar, Den Hartog, Oostinjen, Fini; Goeman (80. De Graaf ); De Jong (64. Laghmouchi), Ties, De Leeuw; Mulder (64. Schet), Powel.

Quote

Tegen Katwijk hebben we wel gestreden, maar kwamen we gewoon tekort.

Corné Davelaar, Speler van GVVV
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal