Volledig scherm
Danny de Leeuw (links) wordt op de hielen gezeten voor Gregory Viereck van TEC. © Herman Stöver

TEC geeft GVVV lesje effectiviteit

VEENENDAAL - TEC heeft ten koste van GVVV het hoofdtoernooi van de KNVB beker gehaald. De Tielse derdedivisionist rekende op sportpark Panhuis in Veenendaal af met tweededivisionist GVVV: 0-3.

De eerste twintig minuten keek de Tielse ploeg de kat uit de boom en liet het de thuisploeg komen. Dat resulteerde alleen in een afgekeurd doelpunt van GVVV; Sherwin Grot stoomde op langs de linkerflank, trok naar binnen en bezorgde de bal bij Jeremy de Graaf. De Graaf schoot wel raak, maar deed dat vanuit buitenspelpositie.

Halverwege de eerste helft kantelde het spel en kwam ook TEC er af en toe gevaarlijk uit. Zeker toen Nicky Kuiper Kurtley de Windt de diepte in speelde. De Windt trok de bal goed voor op Koc, die tussen twee man raak kopte: 0-1.

Drie minuten later was het opnieuw raak. Een corner van Matthijs van Gessel werd door een Veenendaals been in eigen doel gewerkt: 0-2.

Na de pauze was de opdracht van TEC duidelijk: pot dichthouden en uit de omschakeling verder uitlopen. Dat lukte. GVVV was niet sterk genoeg om doelman Sebastiaan van der Sman te passeren, en een kwartier voor tijd besliste Koc met zijn tweede van de avond de wedstrijd. Hij volleerde prachtig raak.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal