Eric Speelziek leidde riant in derde divisie met Sparta Nijkerk, maar het topjaar levert geen titel op.
Volledig scherm
Eric Speelziek leidde riant in derde divisie met Sparta Nijkerk, maar het topjaar levert geen titel op. © RodneyPhotography

Titeldroom wreed verstoord voor Eric Speelziek en Sparta Nijkerk

EDE/NIJKERK - Sparta Nijkerk leek in de derde divisie hard op weg de titel te veroveren. Het zou de tweede promotie op rij zijn voor de Nijkerkers en Edenaar Eric Speelziek op de bank.

In zijn tweede seizoen als hoofdtrainer liep het als een trein, ondanks een kleine hapering in de maanden januari en februari. Maar de KNVB besloot deze week het amateurvoetbal voor de rest van het seizoen te laten zoals het is. Het huidige seizoen wordt als het ware opnieuw afgewerkt.

Belgisch model

,,De beslissing om te stoppen was onontkoombaar”, reageert Speelziek. ,,Maar we hadden liever gezien dat het Belgische model werd gehanteerd.”

In België wordt in de hoogste klassen wel een kampioen benoemd op basis van de huidige stand. Dus geen promotie voor Sparta Nijkerk. ,,Het was de makkelijkste oplossing”, gaat Speelziek verder. 

,,Er kunnen nu eenmaal meer ploegen degraderen dan dat er kampioen worden. We moeten het respecteren en ook in het juiste perspectief blijven zien. Maar voor een sportman is het moeilijk te verteren.”

Speelziek is verder werkzaam in de rijschoolbranche. ,,De lessen liggen voorlopig stil”, besluit Speelziek. ,,Wat dat betreft is er weinig omhanden. Maar ik vermaak me wel.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal