De spelers van GVVV  zijn begonnen met de voorbereiding op het nieuwe seizoen
Volledig scherm
De spelers van GVVV zijn begonnen met de voorbereiding op het nieuwe seizoen © Herman Stöver

Trainer Niek Oosterlee predikt realisme bij GVVV

VEENENDAAL -Er zijn trainers die aan het begin van een nieuw voetbaljaar roepen alleen voor het kampioenschap te gaan. Een lagere klassering telt niet. GVVV-coach Niek Oosterlee doet daar niet aan mee.

De Veenendaalse tweededivisionist startte maandagavond de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De eerste competitiewedstrijd spelen de Veenendalers op zaterdag 24 augustus in Amsterdam tegen kampioen AFC.

Dat hij het anders, beter wil dan vorig seizoen staat buiten kijf, stelt Niek Oosterlee. Over de verrichtingen van GVVV in het voorgaande voetbaljaar was hij zeker niet tevreden.

,,We waren veel te wisselvallig. Een paar pieken, maar ook heel diepe dalen, waarbij we in een aantal wedstrijden door de ondergrens zakten. Daarbij kregen we maar liefst 64 doelpunten om de oren, een flink aantal door persoonlijke fouten. Dat mag niet meer gebeuren.”

Met het aantrekken van Wesley Goeman (VVSB), Corné Davelaar (DFS Opheusden), Joeri Potjes (Jong Vitesse), Tom Oostinjen (Spakenburg) en Patrick Prosper Fini (FC Bocholt) hoopt Oosterlee er in verdedigend opzicht op vooruit te gaan.

,,Door het vertrek van Bart Hulsbos verliezen we een kopsterke speler. Dat gemis moeten we opvangen. Waarschijnlijk door een iets andere speelwijze. Maar dat moet ik in oefenwedstrijden uitproberen.”

Over de doelstelling voor de nieuwe competitie is Oosterlee duidelijk. ,,We eindigden afgelopen seizoen als tiende. Hoofdzaak is dat we constanter spelen, dan komt de rest vanzelf.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal