Volledig scherm
logo GVVV

Uitstekende competitiestart GVVV

HARDENBERG - GVVV is de competitie uitstekend begonnen door HHC Hardenberg met 1-2 te verslaan. Daarmee boekten de Veenendalers de eerste overwinning op de Boshoek in Hardenberg.

Door de zege nam de ploeg van trainer John de Wolf niet alleen drie punten mee naar huis, maar psychologisch gezien was de overwinning ook van groot belang. Starten in de nieuwe tweede divisie met een uitzege bij de ploeg, die vorig seizoen nog als tweede eindigde in de topklasse, is een mentale opkikker van jewelste.

Overrompelend
GVVV begon overrompelend. Na twintig minuten was het al 0-2 voor de Veenendalers. Nieuwkomer Robin Mulder, overgekomen van ASWH, tekende voor beide treffers. Eerst liep hij in de tweede minuut een voorzet van Danny de Leeuw binnen (0-1), in de 18e minuut reageerde hij alert op een voorzet van Rodny Hofman. Op zijn kopbal was doelman Sander Danes kansloos: 0-2.

Domper
In de 32ste minuut kreeg GVVV een domper te verwerken. Scheidsrechter De Winter bestrafte een duwtje van Mulder met een strafschop en die schoot Rob van der Leij binnen: 1-2. Vier minuten na rust kreeg HHC opnieuw een strafschop. Deze keer terecht. Wouter Bonke trok zijn tegenstander onderuit, waardoor Van der Leij opnieuw vanaf elf meter mocht aanleggen. Nu bleef doelman Johan Jansen hem de baas. Hij stopte de strafschop.

Daarna kregen beide ploegen nog wel een paar mogelijkheden, maar er werd niet meer gescoord.

Zaterdag ontvangt GVVV Barendrecht, dat thuis met 3-5 van Spakenburg verloor.

Amateurvoetbal