Botic Van de Zandschulp, op archiefbeeld
Volledig scherm
Botic Van de Zandschulp, op archiefbeeld © Gerard Burgers

Van de Zandschulp strandt in halve finale

ISTANBUL - Botic van de Zandschulp is op het Challenger-toernooi van Istanbul in de halve finale uitgeschakeld. De Veenendaler, bezig met een prima jaar, verloor in drie sets van Denis Istomin uit Oezbekistan. De ervaren Istomin moest alle zeilen bijzetten om Van de Zandschulp op de knieën te krijgen: 3-6, 6-3, 3-6. 

Bij een stand van 3-6, 1-3 zette Van de Zandschulp nog één keer alles op alles. Hij won vijf games op rij en dwong daarmee een derde set. In de vijfde game overleefde Istomin een breakpoint. Die gemiste kans kwam Van de Zandschulp duur te staan. Istomin benutte twee games later wel zijn eerste breakpunt van de derde set. Hij serveerde de partij vervolgens eenvoudig uit. 

Toch kan Veenendaler Van de Zandschulp terugkijken op een prima week. Hij haalde voor het eerst de halve finale van een Challenger en verbetert bovendien zijn hoogste notering op de wereldranglijst.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal