Volledig scherm
Sebastiaan van der Sman © Herman Stöver

Van der Sman kent krachten tegenstander OFC

VEENENDAAL - In de eerste kwalificatieronde van de KNVB-beker ontvangt DOVO op sportpark Panhuis OFC uit Oostzaan. De bezoekers spelen in de zondag derde divisie en eindigden afgelopen seizoen op de derde plek, achter kampioen Jong FC Volendam en TEC.

In de zomer maakte de doelman van de Tielenaren - Sebastiaan van der Sman - de overstap naar DOVO. Hij kent OFC dan ook redelijk. ,, Ik weet natuurlijk niet wat er precies in bij hen is veranderd. Wel weet ik dat de gevaarlijke spits een transfer heeft gehad naar Telstar. Het is een fysiek sterke ploeg, die graag de lange bal hanteert en dan gebruik maakt van snelle aanvallers. Het wordt zeker geen gemakkelijk middag.”

De inwoner van Arnhem is door trainer Gert Kruys aangewezen als eerste keus tussen de palen. Jeroen Vrolijk, gekomen van De Merino’s, moet voorlopig vanaf de bank toekijken. Van der Sman (31) kijkt tevreden terug op de voorbereiding: ,,We hebben een groei doorgemaakt in de afgelopen weken. Het is altijd weer even zoeken. De wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen Sparta Nijkerk (0-2 winst) was van onze kant goed. Ik kijk er naar uit, want bekerpotjes hebben altijd iets bijzonders.”

DOVO-OFC (zaterdag 14.30 uur, sportpark Panhuis in Veenendaal)

Geblesseerd: Kai Huisman (knie), Kevin Schmidt (bovenbeen)

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal