Volledig scherm
Jacco van Ginkel ruilde afgelopen zaterdagmiddag het zwembad in voor een plek onder de lat op het kunstgras. © Rodney Kersten

Van Ginkels middag in zwembad verstoord

RENSWOUDE - Met de haren nog nat en dampend van de chloorlucht stapte afgelopen zaterdag ineens Jacco van Ginkel namens Renswoude het veld op. Doelman Jelmer Nijburg kreeg in de eerste minuut van de wedstrijd tegen Valleivogels rood en er was geen reservedoelman aanwezig.

,,Maikel (Breedijk, red.) was een weekend weg en ik ging met mijn dochter naar het zwembad. Ik had dat al heel lang met Dennis van Dijk afgesproken. De trainer had me vrijdagavond nog gebeld, maar toen heb ik nee gezegd.”

En toen schalde zijn naam door zwembad De Peppel in Ede. ,,We zaten net een ijsje te eten en ik schrok me echt kapot. Er schoten heel wat scenario’s door het hoofd.”

Van Ginkel werd op de hoogte gesteld van de toestand in Scherpenzeel en bedacht zich geen moment: ,,Nee, het is Valleivogels. Dan doe je dat meteen. Tegen een andere club had ik het waarschijnlijk niet gedaan.”

Van Ginkel werd opgehaald door Henk van Essen en drie kwartier na de oproep stond hij op het veld. ,,Ik heb niet eens mijn eigen spullen opgehaald. Ik heb de schoenen en de handschoenen van Jelmer aan gedaan. Die waren overigens wel wat te klein, maar dat maakte niet uit.” Van Ginkel hield in de tweede helft zijn doel keurig schoon en zag een minuut voor tijd Arjan Verheij de gelijkmaker scoren. ,,De sprint naar Arjan lukte nog wel, het terug lopen ging al wat lastiger. Geen goede warming-up he? Ik kreeg zondag trouwens ook enorme spierpijn in mijn liezen.”

De doelman zit overigens niet stil: ,,Ik ben keeperstrainer en ik keep afwisselend met Maikel in het tweede. Het was trouwens wel apart dat ik als reserve op het wedstrijdformulier stond. Ik heb zelf zo veel wedstrijden gespeeld waarbij er ook geen reserve aanwezig was.”

Amateurvoetbal