Volledig scherm
Patrick van Norden (links) is te laat bij de bal. Simon Kooiman is eerder bij de bal. © Herman Stöver

Van Norden kiest voor familie én terugkeer bij Lunteren

OTTERLO - Bij Otterlo gaan na de 1-2 nederlaag tegen Blauw Geel'55 ambitieuze plannen in de ijskast. ,,We hoeven nu niet te praten over een kampioenschap of periodetitel”, stelde Otterlo-speler Patrick van Norden. ,,We begonnen met dertien punten uit vijf wedstrijden, maar nu staan we met beide voeten op de grond.”

,,Het gaat voetballend prima tot de zestien, maar we zitten nu in een periode waarin wij niet makkelijk meer scoren (vier doelpunten in de laatste vier wedstrijden, MD) en we krijgen ze te makkelijk tegen”, reageert de 27-jarige voorstopper. Van Norden (27) maakte bekend in de zomer van 2020, na twee seizoenen Otterlo, terug te keren bij tweedeklasser Lunteren. ,,Mijn vader is ernstig ziek en ik word in de zomer zelf vader. Door deze dingen ben ik gaan nadenken en tot de conclusie gekomen, dat ik dichter bij huis wil zijn”, verklaart de Lunteraan zijn overstap.

,,Twee jaar geleden kwam ik naar Otterlo, omdat ik niet meer speelde in Lunteren 1. Komend seizoen is het de bedoeling te beginnen in het eerste. Lunteren wil meer eigen jongens.” En krijgt Van Norden komend seizoen een ontmoeting met Otterlo? ,,Lunteren gaat niet degraderen en op dit moment moeten wij onze ideeën over promotie in de ijskast zetten. Ik hoop het natuurlijk wel.”

Amateurvoetbal