Volledig scherm
DOVO-speler Simon van Zeelst. © Foto Ruud Voest

Van Zeelst (DOVO): balen van gelijkspel

VEENENDAAL - Simon van Zeelst baalde stevig van het gelijkspel van DOVO tegen Ter Leede: 1-1. Onnodig puntenverlies, in de ogen van de middenvelder.

 ,,We wilden de goede lijn voortzetten van de laatste twee uitwedstrijden tegen DVS'33 en Hoek. Ondanks dat we redelijk speelden, is dat niet gebeurd. Voor mijn gevoel hebben we dat helemaal aan onszelf te wijten”,  concludeerde middenvelder Simon van Zeelst 

,,Ter Leede loerde op de omschakeling bij balverlies en kwam er dan snel uit. Maar onze verdediging kwam niet echt in de problemen.” Na de 1-0 van Jasper Waalkens kantelde volgens Van Zeelst het wedstrijdbeeld. ,,Zij namen meer risico’s, wij kregen meer ruimte. Maar het lukte niet onze voorsprong uit te breidden.”

Ian van Otterlo, uitblinker aan de kant van Ter Leede, tekende in de 82ste minuut zelfs voor de gelijkmaker: 1-1.

De slotfase werd overschaduwd  door een opstootje voor de dug-out van de gasten toen een speler van Ter Leede de bal niet aan Pernelly Biya wilde geven. 

Toen de rust was weergekeerd toonde De Winter een rode kaart aan Lars Middelwijk (DOVO), op voorspraak van zijn assistent.  ‘Gewelddadige handeling buiten een duel om de bal’,  was de code op het wedstrijdformulier naderhand.

Duwen en trekken

Van Zeelst: ,,Ik heb niet gezien wat er met Lars gebeurde en volgens mij bijna niemand. Iedereen was bezig met wat er aan de kant gebeurde. Dat moeten we ook niet groter maken dan het is. Gewoon als grote kerels wat duwen en trekken. Ik baal vooral dat we hebben nagelaten om te winnen.’' 

Zaterdag wacht voor DOVO de lange reis naar Harkemase Boys. De Friezen verloren afgelopen zaterdag kansloos met 0-6 van ODIN'59. Harkemase Boys staat wel vijfde; DOVO twaalfde. 

Amateurvoetbal