Volledig scherm
SV Panter verloor de derby tegen Veenendaal. © Herman Stöver

Veenendaal wint burenruzie van SV Panter

VEENENDAAL-  In een weinig attractief duel, dat nooit aan een derby tussen twee naaste buren deed denken, won Veenendaal in de derde klasse A het inhaalduel met 2-0 van SV Panter.

De zege kreeg pas in de tweede helft gestalte voor de thuisploeg. Voor rust had Panter verreweg de beste kansen om met een voorsprong te gaan rusten, maar Dion Kroesbergen faalde twee keer alleen voor de uitstekende keeper Guido Prins.

Ook Bart Juffer kreeg uit twee standaardsituaties prima kopgelegenheden om de Panters aan de leiding te helpen. Maar Prins was een niet te passeren station.

Daarmee vroeg de ploeg van trainer Ronald de Roos om problemen en die kwamen er ook. In de 69ste minuut sloeg Veenendaal uit het niets toe door Jordy van Olderen: 1-0.

In blessuretijd verzilverde Luuk van de Lustgraaf een strafschop, nadat een eerder doelpunt van hem wegens buitenspel was afgekeurd: 2-0.

Daarmee kreeg Veenendaal op basis van het betere spel in de tweede helft wat het toekwam, maar alleen omdat Panter vergat zichzelf in de eerste helft te belonen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal