Volledig scherm
Bennekom won vorig jaar de 21ste editie van de Wageningen Cup. © Sven Menschel

Wageningen Cup voor het eerst met tien ploegen

WAGENINGEN - Het voorbereidingstoernooi om de Wageningen Cup herbergt op zaterdag 24 augustus een uitgebreider deelnemersveld.

Er wordt op sportpark Van Ketwich Verschuur, op de velden van tweedeklasser WAVV, weer gespeeld in twee poules. Alleen bestaat elke poule niet langer uit vier, maar uit vijf teams.

Nieuw was ook dat de loting voor de indeling van de poules werd verricht in het bijzijn van vertegenwoordigers van de deelnemende clubs. Dat gebeurde donderdagavond in de kantine van WAVV.

Opvallend was dat vier van de vijf ploegen met een Wage­ningse achtergrond een plek vonden in poule A. Derdeklasser SKV stuit daarin op buurman WVV Wageningen, kersverse zaterdagvierdeklasser ONA’53, de nieuw opgerichte zaterdagploeg van WAVV en het Renkumse RVW.

In poule B van het inmiddels regionaal getinte evenement neemt de zondagtak van WAVV het op tegen eersteklasser Bennekom, VVA Achterberg, CHRC (Heelsum) en ‘vreemde eend in de bijt’ DVOL uit het Betuwse Lent.

Bennekom won vorig jaar de 21ste editie van de Wageningen Cup. In de finale werd WAVV met 2-1 verslagen. Aanvoerder Just Berends maakte het winnende doelpunt voor de formatie van trainer Arnold Brehler, die in 2018 voor het eerst van de partij was in de Wageningen Cup.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal