Volledig scherm
WAVV op archiefbeeld. © Sven Menschel

WAVV heeft koppositie in zicht

NIJMEGEN - Het Wageningse WAVV deed in de Tweede klasse I goede zaken door bij Union met 1-2 te winnen. Door de winst stijgt de ploeg van trainer Dik Peters van Ton naar de tweede plaats. Vooraf werd die plek ingenomen door Union. 

Op Sportpark De Kluis in Nijmegen stond WAVV halverwege al op een 0-2 voorsprong na treffers van Mike Jansen en Lennart van de Peppel. Jansen schoot in de zesde minuut binnen waardoor WAVV een droomstart beleefde. ,,De tweede treffer viel ook op een gunstig moment. In de tweede helft vergeten wij echter de score verder uit te breiden”, gaf Peters van Ton aan. De 0-2 in de 44e minuut leek een voorbode op een makkelijke zege voor WAVV. Doordat Wesley Mortier en Idi Duraku één op één met de keeper van Union niet tot scoren kwamen in de tweede helft, bleef de thuisploeg er in geloven. 

Dat werd meer na de 1-2 met nog twintig minuten op de klok. ,,Zij speelden met drie man op lijn achterin en gingen na die goal nog opportunistischer spelen. Echt in de problemen zijn wij echter niet gekomen”, vind Peters van Ton. ,,Ondanks dat wij weinig ruimte kregen om op te bouwen, waren wij de betere ploeg. De jongens hebben gestreden tot de laatste minuut.” WAVV heeft alleen koploper MASV nog twee punten boven zich staan. Komende zondag komt DIO ‘30 uit Druten op bezoek in Wageningen.

Amateurvoetbal