Volledig scherm
WAVV neemt het in de finale van de nacompetitie op tegen SC Bemmel. © Herman Stöver

WAVV naar finale om plek in eerste klasse

HARBRINKHOEK - WAVV heeft zich ten koste van MVV'29 geplaatst voor de finale van de nacompetitie voor een plek in de eerste klasse zondag. De Wageningers wonnen in Harbrinkhoek na verlening met 1-2 van de thuisploeg.

WAVV opende een stuk sterker dan in de vorige ronde van de nacompetitie tegen SDC'12, toen het na twintig minuten al 0-2 achterstond. Maar ondanks het betere van het spel was WAVV niet in staat een doelpunt te maken. Mike Molenaar zag zijn inzet worden gestopt door de keeper, Mike Jansen raakte de lat en een schot van Dennis Rou werd van de lijn gehaald. Daar tegenover produceerde de thuisploeg geen enkel schot tussen de palen.

Na de pauze was de eerste kans van MVV'29 meteen raak en stond het geheel tegen de verhouding in 1-0. Lang leek het er op dat het eind van WAVV in zicht was, totdat Peer Aldenkamp er vijf minuten voor tijd 1-1 van maakte. Zijn vrije trap krulde fraai in het doel.

In de extra tijd van de verlenging was het aanvoerder Jansen die zijn ploeg naar de finale schoot: 1-2.

In die finale neemt WAVV het op tegen Bemmel, dat na verlenging met 1-0 van Spero won.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal