Volledig scherm
WAVV op archiefbeeld. © Gerard Vrakking

WAVV pakt laatste reddingsboei

WAGENINGEN - Door op eigen veld met 3-2 te winnen van Bemmel SC heeft WAVV directe degradatie uit de eerste klasse E weten af te wenden. Veilig is de Wageningse formatie echter nog niet. Komende zondag zal er in Tubbergen gewonnen moeten worden bij TVC’28. 

Wanneer dat niet gebeurt, dan is de ploeg van trainer Ronald Lieftink veroordeeld tot het spelen van degradatiewedstrijden. ,,Het is zaak die nacompetitie te voorkomen. Zeker met de krappe selectie waar wij op dit moment mee te maken hebben”, gaf Khaiber Intezar aan na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Wilfried van Schaik.

De eerste stap richting lijfsbehoud zette WAVV door met pijn en moeite te winnen van de nummer twee van de ranglijst. Dat uitgerekend de 19-jarige Delano Beekman de winnende treffer maakte, zorgde voor ontlading bij de volksclub. ,,Ik speel al vanaf mijn vijfde jaar bij WAVV en speel meestal in het tweede elftal. Tegen LONGA’30 en Winterswijk was ik er al bij en vorige week tegen Heino ben ik ingevallen.” De jongen van de club kwam tegen Bemmel SC in de 40e minuut binnen de lijnen voor Hannes Rensen. 

,,Als kind droom je er van om in het eerste elftal te spelen. Wanneer je dan ook nog belangrijk voor de club kan zijn, dan is dat helemaal super.” WAVV kwam in de 34e minuut op een 1-0 voorsprong nadat Mike Molenaar hard raak schoot na een pass op maat van Khaiber Intezar. Op slag van rust moest Jari van de Peppel de gelijkmaker van Dennis Knuiman incasseren. In de tweede helft gaf WAVV gas en kwam het via Mike Jansen, rake kopbal uit een puntgave voorzet van Marvin van den Born, op 2-1. Kort daarna stond Mike Molenaar twee keer in een minuut tijd oog in oog met Bemmel SC doelman Bram van der Sluijs. De doelman kwam twee keer als winnaar tevoorschijn. 

Na een bal op de lat en een bal op paal waren de bezoekers aan de andere kant bij de derde mogelijkheid wel trefzeker. De 2-2 van Ricky Houterman leek een voorbode op meer onheil. Twee invallers aan WAVV zijde dachten daar anders over. In de 80e minuut wist Erdal Topal de bal bij Delano Beekman te krijgen die de 3-2 in de touwen schoot. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal