WAVV (witte shirts) stopt na dit seizoen met zondagvoetbal.
Volledig scherm
WAVV (witte shirts) stopt na dit seizoen met zondagvoetbal. © Erik van 't Hullenaar

WAVV trekt na dit seizoen stekker uit ‘zondag 1’

WAGENINGEN - WAVV trekt na dit seizoen de stekker uit de zondag 1. De Wageningse tweedeklasser ziet onvoldoende perspectief prestatievoetbal nog langer te faciliteren.

Het hing al enige tijd in de lucht maar donderdagavond, even voor half negen in de avond, kregen de leden van WAVV een mail van voorzitter Jan Laurens. 

,,Door diverse oorzaken zijn wij genoodzaakt met ingang van het nieuwe seizoen te stoppen met zondag 1. Het is geen gemakkelijke, maar een weloverwogen beslissing geweest. Het betekent dat er na bijna 95 jaar bij WAVV een einde komt aan het prestatievoetbal op zondag”, zo formuleerde Laurens het aan in de brief aan de leden.

Komende maandag zijn de leden uitgenodigd voor een informatieavond, waarin het hoofdbestuur van WAVV tekst en uitleg geeft omtrent de beslissing die is genomen. 

Sponsors

WAVV zag door trieste omstandigheden sponsor Peters van Ton wegvallen, waarna de laatste maanden naarstig naar nieuwe sponsors en financiële middelen werd gezocht. Dat lukte niet. 

Diverse spelers kondigden al aan te vertrekken. Mike Jansen en Melchior Onderstal gaan naar eersteklasser Bennekom. Kevin van Woerkom en Bjorn Mol maakten afgelopen zondag wereldkundig dat zij naar buurman ONA’53 overstappen.

Amateurvoetbal