Volledig scherm
Dolle vreugde na een treffer van Renswoude in de derby tegen Valleivogels in 2016. © Rodney Kersten

Wilfred Top verheugt zich alweer op vuurwerk bij derby

RENSWOUDE - Tweedeklasser Renswoude reist zaterdag (14.30 uur) af naar Scherpenzeel voor de wedstrijd met de eeuwige concurrent Valleivogels. Beide ploegen hadden een andere start van het seizoen in gedachten. 

Renswoude kwam tot twee gelijke spelen tegen Dronten (0-0) en Veensche Boys (1-1). Valleivogels staat op vier punten. Het won afgelopen dinsdag wel het bekerduel met eersteklasser Papendorp (2-4).

,,Ik maakte vorig seizoen voor het eerst de wedstrijden tegen Valleivogels mee,” kijkt Renswoude-speler Wilfred Top terug. ,,Aan alles was te merken dat het leeft. Bij de spelers uit Renswoude, maar zeker ook bij het publiek. Het is veel drukker tijdens die wedstrijden, er was vuurwerk, veel rook.” 

Voorthuizen

Die concurrentie met Scherpenzeel kent hij als Barnevelder niet. ,,In Barneveld kijken ze meer naar Voorthuizen. Maar ja, SDVB en VVOP spelen eigenlijk nooit tegen elkaar.” 

Top wil zo snel mogelijk weg uit de onderste regionen: ,,We spelen echt beter voetbal dan vorig seizoen, maar we hebben wel wat pech gehad. Tegen Batavia werden er volgens mij twee doelpunten onterecht afgekeurd.” 

Hoe dan ook: Top is wel tevreden over zijn eigen prestaties: ,,Zeker, alleen al omdat ik dit seizoen in de competitie al een keer gescoord heb.”

Renswoude en Valleivogels komen elkaar de laatste seizoenen vaak tegen. Vorig seizoen eindigden beide wedstrijden in 3-1 voor de thuisploeg. 

Amateurvoetbal