Volledig scherm
Niek Oosterlee heeft zijn ploeg in het nieuwe seizoen nog niet aan de praat gekregen. © Proshots/Remko Kool

Winst enige medicijn voor GVVV na beroerde start

VEENENDAAL - Een bekerflop, gevolgd door twee competitienederlagen op rij. Een slechtere start van het seizoen kon GVVV niet bedenken.

De ploeg van coach Niek Oosterlee probeert vandaag tegen promovendus Scheveningen de eerste competitiepunten binnen te halen. Bepaald geen sinecure.

Het is al bijna kommer en kwel bij GVVV. De Veenendaalse tweededivisionist bakt er in het prille voetbaljaar immers helemaal niets van. Nog niet, is de positieve insteek in het blauwe kamp. ,,Wat we nodig hebben, is een overwinning, zo simpel is het’’, stelt Oosterlee.

Scheveningen

De coach stipte aan dat het Scheveningen van een oefenpartij - GVVV won in de voorbereiding tijdens een trainingskamp met 2-0 op Houtrust - een totaal ander Scheveningen is als het om het ‘echie’ gaat.

,,Scheveningen won niet voor niets afgelopen zaterdag met 1-0 uit tegen HHC Hardenberg. De winst van ons in de oefenpartij was ook geflatteerd.’’

Waar Oosterlee en zijn manschappen zich, ondanks de 3-4 nederlaag van afgelopen zaterdag tegen Jong Sparta, aan vasthouden, is het spel van de tweede helft tegen de Rotterdammers. Daarin maakte GVVV een 0-3 achterstand bijna goed.

,,Als we met die wil en overtuiging spelen, maken we een kans’’, meent Oosterlee.

Scheveningen-GVVV (15.30 uur, Houtrust, Scheveningen).

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal