Volledig scherm
Martin van Eck (l) en Gio van Ree strijden in Scheveningen om de bal. © ProShots

Zege glipt GVVV door de handen

SCHEVENINGEN - Lange tijd had GVVV tegen Scheveningen zicht op de eerste zege van de competitie, maar zes minuten voor tijd gooide een betwiste strafschop roet in het eten. Het werd 1-1.

Voor rust kwam GVVV door Taoufik Adnane op een 1-0 voorsprong in Scheveningen. Met een formidabel schot van ruim dertig meter knalde de verdediger de bal in de 33ste minuut achter doelman Sven Wolsheimer: 1-0.

Goed beschouwd was het de eerste doelpoging van de Veenendalers, die daarna wel de overhand kregen, maar gescoord werd er niet meer.

Na rust kreeg GVVV een paar mogelijkheden om de voorsprong uit te bouwen. Jeremy de Graaf en later de voor hem ingevallen Soufiane Laghmouchi faalden echter  in de afwerking.

Penalty

Scheveningen zette een slotoffensief in en creëerde een paar goede mogelijkheden, die echter geen doel troffen. Toch kwam Scheveningen gelijk. Wilco den Hartog kreeg een bal tegen de arm geschoten, waarna scheidsrechter Ruperti de bal op de stip legde. Tim Peters wist wel raad met het presentje: 1-1.

„We zitten met een tweeledig gevoel in de bus”, reageerde Adnane. „Blij dat we eindelijk een punt hebben, maar ook chagrijnig dat we die pingel tegen kregen en daardoor niet wonnen.”

Zaterdag ontvangt GVVV thuis Jong Almere City, een week later komt Jong Vitesse op bezoek.

Opstelling GVVV: Jansen; Hofman, Den Hartog, Hulsbos, Adnane; Terschegget, Brouwer, De Jong; Van Eck, De Graaf (72. Laghmouchi), De Leeuw.   

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal