Volledig scherm
Trainer van AVW'66 bereikte met zijn ploeg de nacompetitie. © Gert Budding

AVW'66 gaat genieten van nacompetitie

ARNHEM - ,,We gaan ontzettend genieten van de nacompetitie”, vertelde succestrainer Wouter van der Ent na de 0-3 overwinning van AVW’66 op het gedegradeerde ESA. Er waren vooraf allerlei berekeningen gemaakt over mogelijke uitslagen, maar voor Van der Ent was er maar één opdracht voor zijn spelers. ,,Op eigen kracht winnen en niet afhankelijk zijn van de uitslagen op de andere velden”, luidde het credo.

AVW’66 ondervond de nodige weerstand van ESA. ,,Alle complimenten voor de respectvolle manier waarop ESA speelde”, prees Van der Ent ESA.

ESA-trainer Peter Gerritsen was ook tevreden over de wijze waarop zijn ploeg zich presenteerde. ,, Je weet dat het met deze omstandigheden lastig is om te spelen. Wij waren klaar en zij speelden nog ergens voor. In de eerste helft hielden we het redelijk bij”.

In die fase werden twee verdedigingsfouten genadeloos afgestraft door Robin van Otegem en Mark Schulte: 0-2.

Na rust was het Mark Schulte die het duel met zijn tweede treffer definitief in het slot gooide: 0-3. ,,De uitslag was verdiend”, vertelde Van der Ent, die blij was met het behalen van de nacompetitie. ,,Dit was na het kampioenschap van vorig jaar nu het maximaal haalbare”.

Van der Ent plaatste wel een kritische noot met betrekking tot de nacompetitie. ,,Als we doorkomen moeten we drie keer een uitduel spelen. Dat kan toch niet. De club mist hierdoor in komsten”. AVW’66 start met een duel tegen Den Ham uit 2H.

Peter Gerritsen sloot het seizoen af met een eerbetoon aan doelman Dennis Amati, die na het seizoen vertrekt naar Dio’30. Amati werd in de slotfase ingebracht en mocht na afloop een dankbaar applaus in ontvangst nemen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal