Volledig scherm
AVW'66 viert feest na de 6-1 van Marc Schulte. Shiwan Hamdaziz (10) van Veluwezoom zoekt de Westervoorters op, een situatie die uit de hand liep, waarbij rake klappen vielen. © Theo Kock

AVW'66 wint topper van Veluwezoom

WESTERVOORT - AVW'66 heeft zaterdagmiddag in de derde klasse A de topper tegen Veluwezoom met liefst 6-2 gewonnen. Bij rust stond het al 3-0 voor de Westervoortse ploeg, de wedstrijd werd in de slotfase ontsierd door enkele rake klappen.

Veluwezoom had tot zaterdag geen punt gemorst, maar kwam in Westervoort van een koude kermis thuis. Reeds binnen twintig minuten stond het 3-0 voor de thuisclub door treffers van Guido Temmink en Martijn Derksen (2x). Na de pauze bleef AVW'66 de betere ploeg, het scoorde 4-0 door Mike Teeuw en 5-0 door wederom Derksen. De 5-1 van Shiwan Hamdaziz en 6-2 Nankomi Veldt waren in de slotfase louter voor de statistieken.

Tussendoor tekende Mark Schulte nog voor de 6-1, een doelpunt dat gevolgd werd door een opstootje waarbij sommige Veluwezoom-spelers zich niet konden beheersen. Daarbij vielen rake klappen, maar scheidsrechter Beser trok hiervoor geen kaarten.

Amateurvoetbal