Volledig scherm
PREMIUM
Het hoofdveld van RKPSC, hier in actie tegen Gelders Eiland, werd afgekeurd door arbiter Reijers. © Theo Kock

Babberich heeft te weinig man en kan niet spelen, maar wordt gered door arbiter Reijers

PANNERDEN - Scheidsrechter Erwin Reijers uit ’s-Heerenberg nam zondag een bijzondere beslissing. Hij gelastte de wedstrijd RKPSC-Babberich in 5C af omdat hij het hoofdveld onbespeelbaar vond. Tegenstander Babberich was echter niet op komen dagen vanwege een spelerstekort.

Alleen Babberich-trainer Albert Kemperman en voorzitter-speler Martijn Bouwman waren naar Pannerden afgereisd en vonden het niet erg dat Reijers het veld afkeurde. Babberich ontsnapte zo aan drie punten in mindering en een geldboete.

,,Er meldden zich voor de wedstrijd twee spelers ziek”, vertelde Babberich-voorzitter Bouwman. ,,We hadden er maar elf, maar je gaat niet met negen man aan een wedstrijd beginnen. Toch zijn we naar Pannerden gegaan. We hebben samen met de scheids het veld gezien en hij vond het te gevaarlijk. Ja, het klopt dat deze beslissing ons goed uitkwam.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal