Volledig scherm
Freek Gesthuizen (hier links op archiefbeeld in een wedstrijd tegen Babberich) scoorde vier keer. © BartHarmsen

Babberich krijgt voetballes van OBW

ZEVENAAR - Babberich heeft in het bekerduel bij OBW voetballes gekregen. De voormalige trots van de Liemers werd met grote cijfers van het veld geveegd: 7-0.

Voor de pauze konden de gasten alles nog redelijk bijbenen (2-0). Maar na de pauze draaide de aanvalsmachine van OBW op volle toeren en eindigde de derby toch nog in een vernedering voor de ploeg van aanvoerder Maik ten Eikelder. 

De captain kon vorig jaar nog niet vermoeden dat hij het, net voor zijn voetbalpensioen, tot de hoofdmacht van Babberich zou schoppen. ,,Ik ben al 34 jaar en heb ooit vijf jaar in het eerste van Carvium gevoetbald. Bij Babberich speelde ik heel vaak in het tweede, maar dat werd vorig jaar ook al opgeheven, zodat ik met vrienden in het derde terechtkwam. En nu sta ik dus in het eerste. Ik ben al lang blij dat de club uiteindelijk niet failliet ging en dat we nog blijven bestaan. Het resultaat is daarom van minder belang.”

Bij de thuisclub was de pas twintigjarige Freek Gesthuizen de aanvoerder en uitblinker. Hij scoorde maar liefst vier keer. ,,Ik had vooraf wel verwacht dat we zouden domineren. Maar het verbaasde me dat we zoveel vrijheid kregen. Vier basisspelers deden niet mee, omdat ze geschorst waren. Toch liep het erg lekker bij OBW. Er wordt gebouwd aan een team met veel jonge gasten. Ze zijn allemaal gretig.”

OBW-Babberich 7-0 (2-0). 1-0 en 2-0 Freek Gesthuizen, 3-0 Wouter Gesthuizen, 4-0 Ronald Richter, 5-0 en 6-0 Freek Gesthuizen, 7-0 Siebe Jansen.

Amateurvoetbal