Volledig scherm
Bas Strijbosch stopt maandag als voorzitter van het Didamse DVC'26. © Jan Ruland van den Brink

Bas Strijbosch stopt als voorzitter DVC'26

DIDAM - Na zes jaar aan het roer te hebben gestaan bij DVC’26, legt Bas Strijbosch het voorzitterschap van de Didamse voetbalclub na komend weekeinde neer.

Of hij maandag 21 oktober tijdens de ledenvergadering met een goed gevoel afscheid neemt van DVC’26? ,,Ja en nee’’, is het weifelende antwoord van voorzitter Bas Strijbosch.

De twijfel zit vooral in dat wat hij in zijn zes jaar als preses van de Didamse tweedeklasser voor elkaar had willen krijgen – en wat niet helemaal gelukt is. ,,Ik ben niet tevreden over de situatie op het gebied van technische zaken. Dat staat nog niet zoals ik het had gewild’’, vertelt Strijbosch, die met name doelt op de jeugdopleiding van DVC’26.

,,Daar hadden we voor alle groepen opgeleide trainers willen hebben. Dat is nu nog een lopend proces, terwijl ik graag had gezien dat het nu ik vertrek afgerond was geweest’’, verklaart de voorzitter. De positieve gedachten voeren niettemin de boventoon.

,,We willen voetbal voor iedereen aanbieden en dat is heel behoorlijk gelukt. Het vrouwenvoetbal is flink gegroeid en ook wij hebben daar­in stappen gemaakt. We hebben walking football, 45+, G-voetbal en we zijn begonnen met zaalvoetbal. We hebben alle vormen dus wel in huis en daar ben ik heel content mee. Het is ook de visie van de club’’, benadrukt Strijbosch.

Rood-zwart hart

Hij is ervan overtuigd dat hij de vereniging met een gerust hart kan achterlaten bij zijn beoogde opvolger Marco Swenne. ,,Hij is op-en-top DVC’er, iemand met een rood-zwart hart die de club kent. Daar hebben we ook bewust naar gezocht en ik ben blij dat we in die zoektocht zijn geslaagd.’’

Voor Strijbosch zelf geldt dat rood-zwarte hart net zo goed. ,,De belangrijkste reden dat ik stop als voorzitter is dat ik voor mezelf begonnen ben en dat het niet goed meer te combineren is: óf ik heb te weinig tijd voor DVC, óf ik heb te weinig tijd voor mijn bedrijf. Dingen half doen is geen optie, en ik moet toch verder met mijn bedrijf. Maar ik loop mijn hele leven al bij DVC en ik blijf supporter, dus ik zal er op zondag zeker zijn om het eerste elftal te bekijken.’’

Amateurvoetbal