Volledig scherm
DCS gaat verder in de beker na penalty's. © Bart Harmsen

DCS boekt tegen Grol derde zege op rij

ZEVENAAR - DCS lijkt in de derde klasse C definitief de weg omhoog te hebben gevonden. De Zevenaarders boekten zondag in de thuiswedstrijd tegen Grol de derde overwinning op rij: 4-2.

Het eerste gevaar op sportpark Hengelder kwam van Grol. Michel Kamphuis krulde de bal rakelings over het doel van DCS. Daarna nam de ploeg van Mark Horsman het initiatief in handen. Jelle Smalbraak kopte na 13 minuten een hoekschop van Kelvin Lenselink binnen: 1-0. Na 25 minuten werd het 2-0 na een vloeiende aanval. Jan Simon Sluis trof na een combinatie met Onur Ilbay de paal, waarna Luuk Meijer de rebound binnenschoot.

In plaats van het zich nog makkelijker te maken, liet DCS de gasten uit Groenlo terug in de wedstrijd komen. Doelman Nils van der Landen trapte de bal na 36 minuten zomaar tegen Kamphuis aan, waarna het speeltuig over de doellijn hobbelde: 2-1.

Na de pauze bracht de Zevenaarse formatie de marge al snel weer op twee. Een inzet van Sven Willems viel pardoes in de korte hoek binnen: 3-1. Spits Ilbay dacht even later zijn honderdste competitietreffer voor DCS te maken, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel.

Grol leek verslagen, maar werd halverwege de tweede helft opnieuw in de wedstrijd geholpen. Wouter Rexwinkel strafte geklungel in de Zevenaarse defensie af: 3-2. Na 77 minuten kreeg Ilbay alsnog zijn jubileumgoal. DCS kreeg een strafschop na een overtreding op Meijer, Ilbay benutte het buitenkansje: 4-2.

Amateurvoetbal