Volledig scherm
DCS-trainer Kevin Jeurissen © Theo Kock

DCS speelt gelijk in Lunteren; OBW wint ruim van Ratti/Socii

BEKERVOETBALZEVENAAR - De Zevenaarse tweedeklasser DSC speelde zaterdagavond ook de tweede wedstrijd in poule L78 gelijk. In en tegen Lunteren werd het 2-2.

Eerder had DCS ook al gelijk gespeeld tegen DTS'35 Ede. De ploeg van trainer Kevin Jeurissen speelt op zondag 16 september de derde en laatste bekerwedstrijd, thuis tegen Columbia.

In poule 74 verloor tweedeklasser AVW'66 uit Westervoort zaterdag met 2-0 bij Alverna. Eerder was Orion met 2-1 verslagen, zodat AVW kans houdt op de volgende ronde in het bekertoernooi.

Concordia Wehl won in poule 80 met 4-2 bij FC Zutphen en staat na twee bekerwedstrijden op 4 punten. De eerste bekerwedstrijd tegen Barbaros eindigde in 1-1.

Bij het bekertoernooi voor de derde-, vierde en vijfdeklassers kreeg Kilder zaterdag een pak op de broek van Gelders Eiland in poule 39: 3-0.

In poule 48 behaalde de Zevenaarse derdeklasser OBW de eerste punten. Ratti/Socii werd op sportpark Hengelder met 5-0 verslagen. 

OBW had zaterdagavond geen kind aan Ratti/Socci. Na iets minder dan een half uur stond het al 3-0 door twee doelpunten van Jelmer Krooshof en een treffer van Wouter Gesthuizen. Vervolgens stokte de score, ondanks legio kansen, tot diep in de tweede helft. Toen zorgden Mart Reichwein en invaller Jur Heistee voor de 5-0 eindstand.

OBW-trainer Frank van Kouwen was tevreden met de uitslag, maar had liever meer weerstand gehad. ,,Nu scoren we vijf keer. Als we zeven keer hadden gescoord, hadden het er negen moeten zijn. Tegen zo’n tegenstander kan het altijd beter. Natuurlijk moet je zo’n wedstrijd winnen en dat hebben we goed gedaan.’’

Van Kouwen had liever tegen eerste en tweede klassers gespeeld in het bekertoernooi. ,,Wij willen graag de bal hebben en als we die niet hebben hem snel veroveren. Als we vandaag druk zetten, schoten zij de bal al snel weg. Tegen betere tegenstanders komen je gebreken bloot te liggen en dan kun je daar aan werken. Die mogelijke gebreken komen in wedstrijden als deze niet naar voren.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal