Volledig scherm
Sfeer grimmig bij DVC'26-DCS, maar er zijn relatief weinig toeschouwers om het te zien.

DCS verslaat tiental van DVC'26

DIDAM - DCS is als winnaar uit de bus gekomen in de derby bij DVC’26 in de derde klasse C. De Zevenaarse formatie won met 0-2 en boekte zo de tweede zege van het seizoen.

De eerste helft op sportpark De Nevelhorst was weinig verheffend. Beide ploegen grossierden in balverlies en kwamen zelden voor het vijandelijke doel. De grootste kans was na 4 minuten voor DCS. Onur Ilbay zag zijn kopbal van dichtbij gekeerd worden door doelman Lesley Udink. DVC stelde er met afstandsschoten van Geert van de Rijdt en Niels Hendriksen weinig tegenover.

De derby ontbrandde pas na de pauze. Een volley van DCS-aanvaller Kelvin Lenselink werd kort na rust nog gepakt, maar na 47 minuten kwamen de gasten uit Zevenaar alsnog op voorsprong. Een corner van Lenselink vloog - via het hoofd van DVC-linksback Joël Nibaële - ineens binnen: 0-1.

De sfeer op het veld werd daarna wat grimmiger. Eerst was er al commotie na een pittige overtreding van Nibaële. De thuisploeg moest na een uur verder met tien man na een rode kaart voor Kevin Neve.

De Didammers werden daarna diverse keren gevaarlijk, maar schoten van Marciano van den Berg en Sven Udink misten doel. Drie minuten voor tijd gooide DCS het duel op slot via Onur Ilbay: 0-2.

Volledig scherm
Hondenweer bij DVC-DCS. © Mark van Steenbergen

Amateurvoetbal