Volledig scherm

DCS wint van SC Westervoort met 7 - 3

ZEVENAAR - Zoals een wedstrijd in de voorbereiding het betaamt vielen de doelpunten tussen DCS en SC Westervoort als rijpe appeltjes. Uiteindelijk werd het 7-3 voor de Zevenaarse ploeg van trainer Mark Horsman, dat zo het openingsduel van het DCS-toernooi won.

De wedstrijd werd donderdagavond al gespeeld en Horsman genoot vooral van de jonkies in zijn ploeg die zich lieten gelden. Met name Nilo Nijland maakte een goede indruk. “De spelers zijn in deze fase niet bang om fouten te maken en daarom was het een heel open duel. De goals vallen dan makkelijker aan beide kanten.” Voor DCS scoorden Jelle Klaassen (2), Berat Sasmanz (2) en Luuk Meijer de andere goals.

Aanvallen
Harold Dengerink, de kersverse trainer van SC Westervoort, stuurde zijn spelers het veld in met de opdracht tot aanvallend voetbal. “Je kunt beter twee keer winnen en twee keer verliezen, dan vier keer gelijk spelen,” zei Dengerink over zijn intenties voor dit komend seizoen. Voor SC Westervoort scoorden Joeij van Santen, Yannick Verburgt en Ronnie Atack.

Het tweede duel, tussen DCS 2 en Pax, eindigde vrijdagavond in 0-2 voor de bezoekers uit Hengelo. Zondag om 12.30 spelen Westervoort en DCS 2 voor de derde en vierde plek. Later om 15.00 uur spelen DCS en Pax om de Ronny Joosten Bokaal.

Amateurvoetbal