Volledig scherm
Babberich-doelman Sinan Bagci laat de bal los tegen FC Winterswijk, eerder dit seizoen toen de Liemerse club nog actief was in de tweede klasse I. © Jan van den Brink

Faillissement Babberich voorlopig afgewend

ZUTPHEN – Babberich heeft definitief uitstel van betaling gekregen. Dat heeft de rechtbank in Zutphen dinsdag bepaald. De roemruchte voetbalclub uit de Liemers heeft daardoor nog negen maanden de tijd om met de schuldeisers tot een akkoord te komen.

Babberich besloot op 21 december tijdens de algemene ledenvergadering om uitstel van betaling aan te vragen wegens de schuldenlast. Bewindvoerder Henk-Jan ter Waarbeek liet dinsdag na de zitting weten goede hoop te hebben dat de er nu alsnog een akkoord komt met de schuldeisers, waaronder de Belastingdienst.

Volgend seizoen

Voorzitter Jan Reint Smit van Babberich reageerde verheugd op de uitspraak van de rechter. Hij stelde dat het bestuur hierdoor verder kan met orde op zaken te stellen en dat de club de blik op volgend seizoen kan richten.

Babberich trok in januari het eerste elftal terug uit de tweede klasse I. De club had te weinig spelers over. Een deel van de selectie wilde niet meer voor de club uitkomen, wegens achterstallige betalingen. Volgens Smit is Babberich voornemens komend seizoen weer een eerste elftal in te schrijven in de competitie. Dat team zou dan op het laagste niveau, in de vijfde klasse, instromen.

Hoofdklasse

Babberich was in 2009 ook al eens dicht bij een faillissement. Huidige voorzitter Smit redde de club toen door een lening van 450.000 euro te verstrekken. Na die reddingsactie bleef Babberich nog drie seizoenen actief in hoofdklasse. Babberich was tot het seizoen 2011-2012 jarenlang onafgebroken actief in de hoofdklasse, wat tot de invoering van de topklasse in 2010 het hoogste amateurniveau was.

Volledig scherm
Het sportpark van Babberich. © theo kock

Amateurvoetbal