Volledig scherm
Wout Aarentzen (links) in duel met René Verpoort van Gelders Eiland. © Theo Kock

Gelders Eiland veel te sterk voor RKPSC

PANNERDEN - Gelders Eiland heeft zondag de derby tegen RKPSC in de vijfde klasse C ruim gewonnen. Aanvallers Tom Jansen en met name Rene Verpoort zorgden voor een 0-4 overwinning in Pannerden.

Het voetbal was niet altijd even goed, maar beide ploegen maakten er – met hulp van een sfeeractie van het thuispubliek in Pannerden – een echte derby van, waarbij strijd de boventoon voerde. Halverwege de eerste helft kwamen de bezoekers op voorsprong dankzij René Verpoort. 

In de tweede helft ging RKPSC meer op de aanval spelen en dat was koren op de molen van de uitblinkende aanvallers van Gelders Eiland. Via Tom Jansen en nog twee doelpunten van René Verpoort ging de winst mee in de tas van de bezoekers.

,,Ik kom uit Arnhem, dus voor mij is deze derby niet erg speciaal’', gaf matchwinner Verpoort aan. ,,Maar op de club leefden ze al twee weken naar dit duel toe, dus je merkt dat het voor de club wel speciaal is. Zij gingen in de tweede helft aanvallender spelen en daardoor kregen wij meer ruimte die we hebben benut. Ik weet niet of ik de wedstrijdbal mee naar huis mag nemen, dat ga ik zo maar eens vragen’', besloot Verpoort lachend.

,,Het verschil was vandaag de wil om de duels te winnen’', vond RKPSC-trainer Martin Winkels. ,,Een derby als deze is een wedstrijd op zichzelf. Of zij nu boven aan of onderaan staan, dit vraagt andere dingen. Tot aan het zestienmetergebied van hen konden wij goed voetballen, daarna stokte het bij ons. Over de start ben ik niet ontevreden. De dreun van de degradatie van vorig jaar dreunt nog altijd na en daarnaast heb ik ook wat andere spelers moeten inpassen. Neemt niet weg dat deze nederlaag wel erg zuur is.’’

Amateurvoetbal