Volledig scherm
Doesburg-trainer Rodney Hartgers (links) kan zondag gewoon beschikken over Umutcan Sözüdogru. © David van Haren

'Geschorste' Doesburg-voetballer mag finaleduel toch spelen

ZEVENAAR - Doesburg kan zondag in het promotieduel met EDS (14.30 uur) toch een beroep doen op Umutcan Sözüdogru. De linksback van de Liemerse vijfdeklasser was aanvankelijk voor één duel geschorst naar aanleiding van zijn gele kaart in de halve finale van de nacompetitie bij DSZ (1-4 zege), maar de prent is na protest van Doesburg ingetrokken.

Sözüdogru kreeg tegen DSZ in de slotfase geel vanwege tijdrekken bij een ingooi. ,,Volledig onterecht, een supporter weigerde de bal af te geven’’, zegt Doesburg-trainer Rodney Hartgers. ,,De scheidsrechter (Marco Daemen, red.) gaf na afloop aan dat hij verkeerd had gehandeld, maar dat hij de kaart wel op het wedstrijdformulier moest vermelden.’’ 

Doesburg kreeg wel de kans zich te verweren en werd in het gelijk gesteld. ,,De kaart is ingetrokken. Erg omzichtig allemaal, maar gelukkig is het goed gekomen.’’

Promotie

Doesburg is bij winst in de thuiswedstrijd tegen EDS verzekerd van promotie naar de vierde klasse. Hartgers moet het zondag wel stellen zonder Ethem Genca, die tegen DSZ een rode kaart incasseerde en is geschorst.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal